Historie

We gaan terug in de tijd… Hoe is Metropool eigenlijk ontstaan?

De geschiedenis van Metropool is terug te voeren naar 1942, toen Thei van der Stegen (de opa van de huidige eigenaar Marcel van der Stegen) startte met zijn 'rijwielzaak' De Duif op het Kerkhofpad in Horst. Er stonden 3 fietsen in de voorkamer en reparatie gebeurde vanuit het kippenhok. Door groei verhuisde de zaak in 1949 naar de Hoofdstraat in Horst. Zoon Piet van der Stegen neemt in 1964 noodgedwongen de zaak over. Zijn vader kwam namelijk plotseling te overlijden.

In 1974 wordt een tweede filiaal van De Duif, ditmaal in Grubbenvorst, geopend. In 1990 wordt deze zaak weer gesloten, omdat de fietsenzaak in Horst sterk is uitgebreid. Horst wordt dus weer de enige locatie voor verkoop en reparatie. In 1997 zoekt eigenaar Piet van der Stegen samen met zoon Marcel naar een nieuwe uitdaging. Ze openen een nieuwe fietsenzaak in Venlo. Metropool is geboren. In 2002 verhuist Metropool naar de huidige locatie, Straelseweg 27c. Onder de franchise formule Profile opereert Metropool verder.

Vanaf 2008 staat Marcel aan het roer. Er wordt afscheid genomen van de franchise formule; Metropool gaat een eigen koers varen. Deze koers varen we heden ten dage nog steeds met veel plezier.